About

ManuelaBakt is een blog wat ik gaan schrijven ben, met als grootste aanleiding, de dood van mijn vader. Mijn vader was bakker en als ode aan hem ben ik (weer) aan het bakken geslagen. Het is niet, dat ik niet meer bakte, maar de keuze van de ingredienten is nu toch wel heel anders. Ik ben voedingsdeskundige en geef onder andere adviezen over gezonde voeding en kookworkshops.

Het maken van comfort food is begonnen toen mijn vader ziek was. Hoe misselijk hij ook was, hij had zin in gebakjes, appelbollen en taart. Heel goed verklaarbaar, overigens…behoefte aan troosteten. Niet de beste of gezonde keuze, maar de emotie proberen weg te eten, net zoals zoveel mensen dat doen.

Ik ga proberen mijn  gezonde leefstijl zo snel mogelijk weer op te pakken. Tot die tijd ga ik bakken, niet gezond en verstandig maar lekker en emotioneel. Bijkomend voordeel is, dat ik het heel therapeutisch vind om te doen. Zo zie je maar dat er ook voordelen zijn van een rouwproces.

Leave a comment